Bohemene & Den Gyldene Freden


Om kulturutøveren

En musikalsk perle av en forestilling hvor publikum bringes inn i et lystseilas med mange av Taube og Vreeswijk´s klassiske viser og figurer, som Fritjof Andersson, Carmencita, Fredrik Åkare og Cecilia Lind. Bohemene består av følgende utøvere:

Johan Christer Novsjø
Utdannet ved Royal College of Music i London og har blant annet jobbet ved den Norske Opera og Ballett.

Yngve Fritjof Kristiansen
Mest kjent er Yngve i det nordiske visemiljøer for glitrende tolkninger av de svenske gigantene C.M. Bellman, Evert Taube og  Cornelis Vreeswijk.

Øystein Lund Olafsen
Utdannet ved Norges Musikkhøgskole. I 25 år har han jobbet med store deler av Norges artistelite som Nordic Tenors, Gospelkoret HIM m.fl.

Mariama Slåttøy
Har sin utdannelse fra Det utøvende fakultet ved Kunsthøgskolen i Oslo (2014). Siden den gang har hun jobbet med Oslo Danse Ensemble

Mikkel Are Olsenlund
Utdannet ved Statens Balletthøgskole Oslo. Har siden det jobbet over nesten hele scenekunstfeltet med ulike produksjoner

Tarjei Nysted
Tarjei har deltatt på ca 150 cd-innspillinger som instrumentalist og har gjennom flere år spilt live med et vidt genrespenn av norges fremste band og artister

Regi & Koreografi
Lisbeth Rønning er utdannet ved Den norske Balletthøyskole og Perie Dance School i New York.

Marcus Lewin
Marcus har spilt med svenske og utenlandske artister som The New York Voices, Sissel Kyrkjebø, Ole Edvard Antonsen,

Les mer om Bohemene på nettsidenOm aktivitetene som tilbys:

Den Gyldene Freden er den legendariske kunstner restauranten i Gamla Stan i Stockholm hvor visegigantene Evert Taube og Cornelis Vreeswijk hadde sine stambord. Her levde de ut sine sosiale liv med kvinner, vin og sang – med venner og uvenner!

Forestillingen vil være en modernistisk skildring av flere spennende historier og øyeblikk fra kunstnernes liv, formidlet med et bohemsk og skjevt utrykk hvor tidsepokene blandes sammen og flere velkjente karakterer dukker opp underveis.Historiene vil bli bundet sammen av kunsten, musikken og karakterene som har gitt restauranten den ryktet den har idag.  Restauranten var også stamstedet til kongelige og berømtheter som Bellmann, Jussi Björling, Anders Zorn, Fred Åkerström og Kung Carl Gustaf.Forestillingen er både personlig, emosjonell og intim hvor utmattelsen og utholdenheten gjenspeiler livet.  Scenen vil være fylt med sangere, dansere og musikere.


Pris

150 000.- inkludert alt; 12 ansatte, reise, opphold, lyd, scenerigg og lys

Type:

Musikk / Sang
Teater

Målgruppe:

Eldre
Voksne

Passer for:

Sceneshow