Bye og Spikkeland viseduo


Om kulturutøveren

“…fenget publikum fra første sangtone og akkord.”

Marianne Bye Granheim (sang) og Maria Gilberg Spikkeland (piano) er en vise- og romanseduo som brenner for å formidle musikk av kunstnere de har et spesielt forhold til. De har spesialisert seg på viseskatten fra 60-tallet og fremover, og har et spesielt hjerte for Mariannes bestefar, Erik Byes viser.

“Bye og Spikkeland” har hatt over 100 konserter landet rundt, i regi av bl.a. Musikkens Venner, Folkeakademiet og Den Kulturelle Spaserstokken. Jentene bor for tiden i Oslo og har bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Griegakademiet i Bergen og Paul McCartney-skolen i Liverpool.Om aktivitetene som tilbys:

Bye&Spikkeland tilbyr 2 programmer:

1) ERIK BYEs viser
Her har du sjansen til å høre Erik Byes kjente sanger bli formidlet av hans eget barnebarn. Bye&Spikkeland har satt sammen et program som viser allsidigheten i Byes diktning og komponistene han arbeidet med i sin samtid.

2) VISER MED Bye&Spikkeland
Her serverer duoen et utvalg klassikere fra den norske viseskatten. Det blir anledning til å høre alt fra klinkekuler til tango! Programmet er innom diktere som Bye, Skjæraasen, Børli og Prøysen. Sangene blir bundet sammen av nydelige perler for klaver, skrevet av våre aller mest folkekjære komponister.
YOUTUBE: Hør Bye&Spikkeland synge Blå salme
NB: konserter med Bye&Spikkeland tilpasses publikum mtp innhold og varighet. Ta gjerne kontakt!

OMTALER
fra turné/Folkeakademiet Agder:
“Den unge duoen fenget publikum fra første sangtone og akkord. Repertoaret var en blanding av norske viser og klassisk musikk (…) Marianne Bye Granheims visesang spente over et stort område, fra Børli og Prøysen til ukjent vise fra Setesdal. Hun har et stort og følsomt instrument i sin stemme. Maria Gilberg Spikkeland spilte bl.a. Sinding og Grieg, alle stykkene med en overbevisende virtuositet sammen med en mykhet en sjelden får oppleve. Hennes tolkning av Frühlingsrauschen var i særklasse. Begge aktørene er unge med overbevisende talent for sin kunst. Vi kan glede oss til å høre mer fra dem i fremtiden. Publikum på Vegårshei gav lang og entusiastisk applaus. Her vil de være svært velkomne tilbake.”
– leder av Folkeakademiet Vegårshei

“Tusen takk for en flott konsert dere gav oss på Presteheia omsorgssenter(…)det aller beste med dere var at dere gav oss mye varme med deres gode måte å møte oss på! På dagsenteret vårt har vi høyt fokus på at vi vil bygge selvtillit, og ivareta verdighet hos våre brukere. Dere møtte våre brukere på en slik verdig måte, husk å ta vare på dette!”
– gruppeleder, Presteheia dagsenter, Kristiansand


Pris

Fra 4500,- per opptreden. Utstyr: det er mulig å leie elpiano og eventuelt lydutstyr gjennom oss ved behov, for et pristillegg. 

Type:

Litteratur / dikt
Musikk / Sang

Målgruppe:

Eldre
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Minnestund
Sceneshow
Underholdning til fest