Christian Stejskal


Om kulturutøveren

Christian Stejskal (f.1977) er utdannet fiolinist ved Norges musikkhøgskole, musikkhøyskolen i Hannover i Tyskland, samt musikkhøyskolen i Bern i Sveits. Han har jobbet som fiolinist i mange symfoniorkestre i Norge, bl.a. Den Norske Opera, Kristiansand kammerorkester, Trondheim symfoniorkester, Tromsø Kammerorkester og Stavanger symfoniorkester. Var i fire år ansatt som førstefiolinist ved Kairos operaorkester, parallelt med gjennomføringen av prosjektet Mitt Nabolag (2010-2013).

I 2013-2014 gjorde han 185 konserter for palestinske skoleelever i samtlige FN-barneskoler (UNRWA) i Gaza, med det musikalske eventyret «Oksen Ferdinand», som forteller og solofiolinist. Han har også gjort en serie med konserter i Skottland bl.a. ved Fringefestivalen i Edinburgh.

Stejskal er selvlært fotograf og nådde finalen i Anthropographia International Photo Awards (2012) med påfølgende utstilling av 25 av sine bilder i New York. Vant samme år publikumsprisen for sitt bidrag til Ljubliana International Photo Award. Har hatt soloutstilling i Kairo. Prosjektet om Zabelinerne, Kairos ufoffisielle søppelarbeidere, er hans hittil største fotoprosjekt.Om aktivitetene som tilbys:

Mitt Nabolag

Multimediaforestilling som tar publikum med på en fargerik og personlig reise fra Wien til et liv blant Zabaleenerne i Kairo, fortalt gjennom syv menneskeskjebner. Med fotografier og arabisk samt egenkomponert musikk fremført på fiolin.

Mitt Nabolag er beretningen om Christian Stejskals pilegrimsferd til fots fra hans fødeby Wien, via Jerusalem til den hellige byen Aksum i Nord-Etiopia. Underveis på denne reisen møtte han Kairos uoffisielle kristne søppelarbeidere, «Zabaleenerne», i det såkalte «Garbage City» i Kairo. Etter å ha avsluttet pilegrimsferden i Aksum flyttet han inn i Søppelbyen hvor han bodde sammen med «Zabaleenerne» samtidig som han livnærte seg som fiolinist ved operaen i Kairo. I 5 år fotograferte han livet blant søppelarbeiderne, samtidig som han skrev noveller fra Søppelbyen, et arbeide som har mottatt støtte fra Fritt Ord og Stiftelsen Thomas Fearnley, Heddy og Nils Astrup. Forestillingen turnerte Norge med 49 forestillinger i 2016-17.

Fremføres på norsk, varighet 90 minutter. Ingen spesielle tekniske krav utover en vanlig projector.

Se her for klipp fra forestillingen (forestillingen fremføres også på norsk)


Pris

Kontakt Christian Stejskal for pris.

Type:

Foredrag
Musikk / Sang

Målgruppe:

Eldre
Ungdom
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Underholdning til fest
Ungdomsskole / VGS