Cirkus Sibylla


Om kulturutøveren

Cirkus Sibylla ble startet i 1989 og har sin base på et småbruk ved Hardangervidda. Gruppen har produsert ca 30 forestillinger, hovedsakelig for barn og unge, som har turnert fra Mehamn til New Zealand. Formen er minimalistisk med minst mulig teknisk utstyr sånn at forestillingene kan tilpasses flere forskjellige arenaer. Forestillingene er inkluderende ofte med interaksjon mellom sal og scene. Vi får ofte positive tilbakemeldinger, og superlativer som ”helt topp” og ”fantastisk innlevelse” går igjen. Ikke minst fremheves gruppens evne til å kommunisere med publikum.
Cirkus Sibylla har samarbeidet med Norsk musikk- og kulturskoleråd og kurset flere hundre musikk-, dans- og dramalærere i nysirkus for barn.
Gruppen har flere ganger mottatt støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende kunstnere, Fritt ord Telemark Fylkeskommune og Tinn kommune og mottok i 2009 Tinn kommunes kulturpris.
Ivanir Hasson Olsen (jødisk/norsk) er kunstnerisk leder i gruppen, med bakgrunn fra Christianias politiske gateteater i København og nycirkusmiljøet i Europa. Hun har i samarbeid med sin mann Carl Olsen fra New Zealand og andre utøvende kunstnere fra hele verden, utviklet alt fra små poetiske klovneforestillinger til større interkulturelle prosjekter, de siste ti år med nasjonale minoriteter som tema.Om aktivitetene som tilbys:

“Looking for a job”

Forestillingen Looking for a jobb er laget i samarbeid med den palestinske mimekunstneren Said Salama og handler om en flykting som søker jobb i Norge. Selv om han har en utmerket cv med god utdanning får han kun tilbud om vaskejobb. Etter hvert klarer han å skaffe seg levebrød som gateartist og blir til slutt medlem av en omreisende gjøglergruppe. Forestillingen er fylt av slapstikk og humor og er helt uten ord.
Denne forestillingen har enkel rigg og kan tilpasses alle spillesteder

Medvirkende: Said Salama, Ivanir Hasson Olsen, Carl Olsen


Kontakt for å bestille

runa@folkeakademiet.no

Pris

Kontakt utøver for pris.

Type:

Annet
Teater

Målgruppe:

Barn
Ungdom
Voksne

Passer for:

Barnehage / barneskole
Institusjoner
Sceneshow
Ungdomsskole / VGS