Eli Storbekken, sang/ fløyte


Om kulturutøveren

Eli Storbekken er en av Norges mest etablerte og erfarne folkesangere, opprinnelig fra Tolga i Østerdalen. Hun har en lang og variert karriere innen den vokale folkemusikken bak seg, og har gitt ut fem soloplater og boka “Nattergalen”. Den siste Fabel i 2016 med middelalderballader fra grensetraktene i Hedmark og Østfold ble nominert til Spellemannsprisen. I 2014 og 2009 fikk hun Folkelarmprisen for utgivelsene “Rosekolla” en dokumentasjonscd med lokker, lalinger og setermusikk og “Maros”. Storbekken har medvirket på festivaler i hele Norden, og har representert Norge i Russland, Ukraina, USA,Qatar og Østen.

Ved siden av utøvende virksomhet underviser Storbekken i folkesang blant annet ved NMH, Ole Bull Akademiet og UiO.

 

 

 

 

 Om aktivitetene som tilbys:

Eli Storbekken tilbyr følgende konsertprogram:

“Viser og stubber i Kristiania”

Et lystig og humørfylt musikkprogram for publikum som har levd en stund. Det er musikalske perler i ulike sjangere, som revyviser, humoristiske småstubber og viser om steder og personer som levde i Kristiania. Allsang og musikkglede!

Medvirkende:

Eli Storbekken, sang

Irene Tillung, trekkspill

Hege Rimestad, fele og gitar

 

“Dragning mot sinnets dyp” – et utvalg folkeviser sett fra en psykologisk synsvinkel

Boken, med samme tittel,  vil bli presentert gjennom en konsert der folkemusikerne Eli Storbekken og Halvor Håkanes synger noen av visene og forfatter Astri Hognestad snakker om sentrale temaer som å være bergtatt, bli forført av alvene, bli tatt av nøkken o.a. ut i fra en psykologisk synsvinkel.

Folkevisene er livsnære og beskriver vanlige menneskelige erfaringer med kjærlighet, angst, svik, møte med overveldende følelser og krefter, død og sorg, men også om nye muligheter. Noen ganger er skildringene uttrykt i symbolsk form og andre ganger er de rene beskrivelser av hendelser i det konkrete livet. Å være bergtatt eller bli forført av alvene er gode bilder for det mange mennesker opplever i livet når de overveldes av angst og kaotiske følelser. Ved å se på symbolikken i de enkelte skikkelsene og hendelsene kan vi få en dypere forståelse av hvilke følelser og krefter som er i virksomhet – og mulige måter å håndtere dem på.

Medvirkende:

Halvor Håkanes, f.1958 i Tinn i Telemark. Han har sunget siden ungdomsårene, og ble interessert i folkesang/kveding da han var i Setesdal i sølvsmedlære. Har vunnet landskappleiken to ganger, turnert med rikskonsertene med bl.a “Det syng” sammen med Agnes Buen Garnås, Eli Storbekken og flere. Har turnert i mange omganger med “Draumkvedet” i forskjellige arrangement og div. musikere. Har også hatt mange andre kirkekonserter og andre profane konsertprogram av ymse slag. Har også vært lærer på kurs på Ole Bull akademiet.

Astri Hognestad er utdannet som psykoterapeut/jungiansk analytiker ved C.G. Jung-instituttet i Sveits. Hun har drevet privat praksis siden 1990 og har holdt mange foredrag og seminarer om symbolforståelse i drømmer og folkeeventyr. Hun har også skrevet flere bøker om disse temaene. Dragning mot sinnets dyp. En dybdepsykologisk tilnærming til et utvalg folkeviser utkom høsten 2016. Boken er et samarbeidsprosjekt med Agnes Buen Garnås, som har hatt ansvar for en CD som følger boken, og Arne Svalastog, som har illustrert boken med fotografier.

 


Type:

Foredrag
Litteratur / dikt
Musikk / Sang

Målgruppe:

Eldre
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner