Elisabeth Matheson Solberg


Om kulturutøveren

Elisabeth Matheson Solberg er utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole. Ansatt ved Det Norske Teatret, og har også arbeidet ved Den Nationale Scene, Trøndelag Teater, Riksteatret, NRK og Norsk Film.Om aktivitetene som tilbys:

“Medmenneske – et foredrag om Duuns kvinner”

Basert på erfaringer fra tolkning av tre av Olav Duuns kvinneskikkelser på teatret. Jeg har spilt: Ragnhild i “Medmenneske”, Astri i “Juvikfolke” og Sigyn i “Sigyn frå Nøkksjølia”. Arbeidet med Olav Duuns tekster gav meg slik glede at jeg har laget et foredrag om de tre kvinnene, arbeidet med dem og hva det har betydd for meg personlig. Jeg leser fra bøkene og spiller musikk fra forestillingene.

“Vårgry”

Dikt av Hans Børli ledsaget av musikk av Bach og Benjamin Britten fremført på cello. Konserten har 3 deler: Mennesket (Bach), Alene (Britten) og Sammen (Bach). Børlis iaktagelser av det nesten usynlige frembruddet av vår og mildhet er enestående i den norske lyrikken. Programmet kan etter ønske tilpasses til andre årstider.

Forestillingen er tidligere fremført bl.a. på Rotnes bruk i Nittedal, Det Norske Teatret og på Børlidagene på Børli, og er blitt svært godt mottatt.

Emery Cardas er ansatt i Kringkastingsorkesteret og spiller også i Det Norske Kammerorkester.

Medvirkende: Elisabeth Matheson Solberg, Emery Cardas – cello


Kontakt for å bestille

elismatheson@gmail.com

Pris

Kontakt utøver for pris

Type:

Foredrag
Litteratur / dikt
Musikk / Sang
Teater

Målgruppe:

Eldre
Ungdom
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Minnestund
Sceneshow
Underholdning til fest