Ivar Skippervold


Om kulturutøveren

Ivar Skippervold har studert teologi, musikk og sosiologi i tillegg til sin lærerskoleutdanning. Jobbet som lærer i to år, rektor for kommunal musikkskole i 6 år og har for det meste  vært «free-lance» musiker, komponist, tekst- og barnebokforfatter. Han har vært leder av  Tekstforfatterfondet, redaksjonsleder i barneavdelingen i Kanal24 som var forløperen til Radio Norge. Arbeidet som sokneprest i Den norske kirke, engasjert seg i religionsdialog ut fra en kulturplatform og har i de to siste årene skrevet om tro- og livssynmøter i det nye Norge (Tro møter Tro – 2017-Z-Forlag) og om romfolk i Norge og deres historie (Tiggeren – 2018 – Z-Forlag). Ivar mottok Brobyggerprisen av Kirkeakademiene i 2017 og blir omtalt som kirkemusikkens Torbjørn Egner påbakgrunn av 20 prisbelønte syngespill med bibelske tema. Han har utgitt en rekke musikkalbum og laget barne TV både for TV2 og TVNorge.

Mer om Ivar herOm aktivitetene som tilbys:

Foredrag:

“Hva gjør vi med tiggerne fra Øst Europa?”

Ivar Skippervold har fulgt tiggeren Venus i fire år. Han forteller om romfolkets historie, om tidligere innvandringer, og om utfordringene i det norske samfunn.

“Tro møter Tro”

Norge har gått fra en religiøs monokultur til et multireligiøst land på få tiår. Skapes det en ny religionsforståelse i vår tid, og vender vi oss bort fra stammegudtenkingen? Er det noe som forener alle religioner og livssyn? Forfatter Ivar Skippervold sier i boka «Tro møter Tro» (Z-Forlag 2017): «Mitt gudsbilde har blitt større, troen på vedtatte dogmer mindre, og det å bli kjent med andre perspektiver enn mitt eget viktigere.» Ivar Skippervold var den første som startet multireligiøse kulturfestivaler i Norge. Kommer han på besøk tar han gjerne med gitaren og synger noen viser knyttet til temaet.

“Til trøst og glede”. Kjente og kjære viser, anekdoter, litt trylling, og publikums-deltakelse så godt det lar deg gjøre. Passer for aldershjem og institusjoner.

Barneprogram

Ivar Skippervold med dukker, sang og trylling. Eget program for barn/bibliotek.

Ivar kommer med anda Gakki som er en mester i å finne kort, historien om Frode som gruet seg for å bytte barnehage, papegøyen Polly Wolly Pappe Dolly som er veldig stolt av sine navn, og han har også med seg gitaren og sanger vi alle kan være med på.


Kontakt for å bestille

iskipper@online.no 91607350

Pris

Foredrag / forfatterkveld etter avtale.Barneprogram/ "Leselyst" -en samling på biblioteket med dukker, sang, trylling og bøker! /Skipper- show. Pris etter avtale. Ved turne - pris etter avtale.

Type:

Foredrag
Musikk / Sang
Teater

Målgruppe:

Barn
Eldre
Voksne

Passer for:

Barnehage / barneskole
Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Sceneshow
Underholdning til fest