Oskar Aanmoen


Om kulturutøveren

Oskar Aanmoen er en av Norges yngste faghistorikere fra Universitetet i Oslo, med en bachelor i historie om den store nordiske krig og en master i historie om Napoloenskrigene. Så langt har han skrevet fire bøker og er også en dyktig slektshistoriker og lokalhistoriker. Ved siden av sitt virke som historiker arbeider Aanmoen som kongehus reporter for britiske Royal Central. De siste årene har han reist Norge på tvers med noen svært populære historiske foredrag om ukjente sider ved Norges historie.Om aktivitetene som tilbys:

Jeg holder foredrag om en rekke historiske emner. Kongehus-historie, norsk historie, militær historie, emigrasjons historie, slektshistorie og lokalhistorie. Jeg kan også snakke om andre emner, kontakt meg for å få et uforpliktende tilbud og mer informasjon.

Noen eksempler på mine mest populære foredrag er for eksempel:

1. Karl Johans kroningsreise i 1818: Karl Johan er ubestridelig en av Nordens viktigste monarker i nyere tid. Denne høsten er det 200 år siden Karl Johan ble kronet til konge av Norge. Men hvordan ble denne franskmannen oppfattet og tatt imot i Norge? Gjennom 42 overnattinger og en reise på over 1100 kilometer. Gjennom bondeopprør, slåsskamper i fine middager, høylytt krangel med stortinget og en nesten drukningsulykke, blir vi med på Karl Johans innholdsrike kroningsreise i Norge, anno 1818. 

2. Napoleons norske forrædere: Under Napoleonskrigene var svenskene Norges største fiende. Gjennom årene 1808 og 1809 ble det utkjempet en krig på det norske Østlandet. Denne krigen skapte grunnlag for at norsk menn og kvinner, av ulike grunner, valgte å vende Norge ryggen for å hjelpe Sverige. Hvem var disse menneskene? Hva var deres historier, og kanskje viktigst av alt, hvorfor valgte de å vende ryggen mot sitt fedreland?

Andre emner jeg har holdt foredrag om spenner seg fra norske frivillige soldater under Boerkrigen i Sør-Afrika og det Hofske skiløperkompani i Hedmark sin historie, til stavkirker på Østlandet som ikke lenger eksisterer og medlemmer av de nordiske kongefamiliene fra 1700-tallet til moderne tid.

Nordisk militær, politisk, og samfunnshistorie fra 1650-1890 er min spesialitet.


Pris

Standardpris for et foredrag på ca 45 minutter er 2.000 kroner. Endringer kan forekomme på grunn av reisevei etc. så kontakt meg.

Type:

Foredrag

Målgruppe:

Eldre
Ungdom
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner