Sirkusprinsessa


Om kulturutøveren

Tonje Sannes  er scenekunstner og har undervist i barnedans i over 16 år. Hun har laget en interaktiv forestilling for barn mellom 4 og 10 år, og har turnert med den siden premieren på RÅDANS-festivalen i August 2018.

Da forestillingen ble til, ble erfaringen fra barnedans brukt til å skape en forestilling som skal engasjerer barna. Gjennom ulike metoder får barna oppleve scenekunsten gjennom ulike sanser.Om aktivitetene som tilbys:

“Sirkusprinsessa og hemmeligheten”

Varighet ca. 30 min.

Sirkusprinsessa og hemmeligheten handler om å tørre å høre på den stemmen man har inni seg. Vise for andre hvem man egentlig er og hva man føler. Den handler også om hvor vondt det kan være å gå å bære på hemmeligheter, og hvor godt det føles når man kan dele den med noen. Først når man tør å vise hvem man egentlig er, kan man finne sin rette plass i verdenssirkuset.

Gjennom ulike metoder får barna oppleve scenekunsten gjennom ulike sanser. De både ser, hører og reflekterer. Fortellingen skapes blant annet ved dialog der barnas svar taes på alvor og brukes videre i forestillingen. Barna får komme med forslag til bevegelser til ulike ord, og ta valg om hvilke bevegelser de selv ønsker å gjøre. På denne måten kan de kjenne dans og kunst også i egen kropp. Scenen fylles med sirkuseffekter, farger og lys/ enklere oppsett ved behov. Det benyttes musikk, sang, dans, fortellerteater samt innslag av sirkus elementer.

“Det ingen visste var at Sirkusprinsessa hadde en stor hemmelighet. Den lå som en stor
klump nede i magen. Noen ganger var det som om den hadde vinger og ville fly opp i
halsen på henne og ut av munnen. Hun skulle ønske hun kunne dele hemmeligheten
med noen, men hun var redd for hva de ville si om de fikk vite at hun var helt annerledes
enn dem.”


Pris

Kontakt utøver for pris.

Type:

Teater

Målgruppe:

Barn

Passer for:

Barnehage / barneskole
Faginnhold til konferanse
Institusjoner