Tema teater


Om kulturutøveren

Tema Teater er en profesjonell teatergruppe med base på Østre Toten i Oppland fylke. Kunstnerisk leder er skuespiller og regissør Gro Ann Uthaug. Tema Teater feiret sitt 20 års jubileum i 2003, har i løpet av årene hatt flere turneer for folkeakademiene. Vi besøker også enkeltstående akademi og spiller våre forestillinger over hele landet. Vi tilbyr åpne forestillinger samt forestillinger og program til skoler, institusjoner, foreninger, bedrifter, kulturinstitusjoner, bibliotek og teatre. Kurs, konferansierjobber m.m. utføres også. Ta gjerne kontakt, vi har mer på programmet enn hva du finner her.

Les mer om Tema teater herOm aktivitetene som tilbys:

«Camilla Collett, ensom kvinne blant menn»

Kritikerrost forestilling om Camilla Collett! Prestedatteren Camilla Wergeland stilte spørsmål om kvinnens rettigheter allerede som barn. Etter et stormende svermeri for dikteren Johan Sebastian Welhaven, traff hun sin ektemann og fikk etternavnet Collett. Nå utviklet hun seg raskt til å bli en pioner og en viktig stemme i kampen for kvinnens rett og likeverd her i Norge. Vår forestilling er en sterk fortelling om en usedvanlig kvinne. Camilla skrev Amtmannens døtre i 1854/1855, og gjennom sitt virke som forfatter og skribent påvirket hun våre mest kjente forfattere og la grunnlaget for kvinnebevegelsen i Norge. Forestillingen skildrer Camilla fra hun er 10 år og til hun er 80.
Pressen skriver: «Det er en kraftprestasjon i seg selv å være alene på scenen i halvannen time og gestalte 70 år av en persons liv, men Gro Ann Uthaug gjør dette med glans, og med snert og humor.» (Oppland Arbeiderblad)

Varighet: 90 minutter (kan kuttes ned til 80 minutter for ungdomsskolen)
Se promoterings video til forestillingen på youtube

Medvirkende: Gro Ann Uthaug – skuespiller | Marianne Uthaug – tekniker/sufflør


Pris

Kontakt utøver for pris.

Type:

Litteratur / dikt
Teater

Målgruppe:

Eldre
Ungdom
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Sceneshow
Underholdning til fest
Ungdomsskole / VGS