Tema teater


Om kulturutøveren

Gro Ann Uthaug er leder for Tema Teater. Hun er skuespiller, regissør og produsent med 40 års teatererfaring. Høsten 2018 mottok hun Østre Toten kommunes kulturpris for sitt arbeid for å fremme teaterkunsten i kommunen gjennom 25 år. En stor Boost for å for å fortsette virksomheten både lokalt og nasjonalt. Uthaug er utdannet fra Mountview Academy of Theatre Arts, i London og har vært ansatt ved Riksteatret, Rogaland Teater og Sogn og Fjordane Teater. I 1993 etablerte hun Tema Teater, som nå har spilt nær 1000 forestillinger for 70 000 tilskuere. Tema Teater har spilt over hele landet, men har sin base i Oppland. De viktigste teateroppsetningene de siste årene har vært forestillingsportretter (soloforestillinger) om Camilla Collett, Mary Wollstonecraft, Aung San Suu Kyi, Emily Dickinson og Kristin Lavransdatter. Uthaug har løftet frem kvinnelige kunstnere, forfattere og tenkere, og satt søkelys på lokal kunsthistorie som malerinnen Signe Scheel og Amtmannens døtre, og ikke minst våre nobelprisvinnere i litteratur; Bjørnstjerne Bjørnson, Knut Hamsun og Sigrid Undset. Uthaug er medlem av Norsk skuespillerforbund, og hatt flere tillitsverv i forbundet. I tillegg arbeider hun også som dramapedagog og regissør.

Les mer om Tema teater herOm aktivitetene som tilbys:

Babettes gjestebud – en skjebneanekdote fra det gule huset

Karen Blixens Babettes gjestebud er en folkekjær historie som blant annet forteller om det gigantiske gourmet-måltidet Babette serverer de 12 pietistiske gamle i menigheten. Det er en fortelling om kjærligheten man bærer på hele livet, om kunstens trange kår, om å holde ut og gjøre sin plikt, og ikke minst; om å mestre. Forestillingen får premiere sommeren 2019, og kan bestilles allerede nå. En soloforestilling med Gro Ann Uthaug. Samarbeid med lokale nisjebedrifter innen mat, kan gjøre denne forestillingen til en totalopplevelse med kunst og mat, slik Karen Blixen gjør i fortellingen, men forestillingen står veldig godt på egne ben!
Se om forestillingen og praktiske opplysninger her

Camilla Collett, ensom kvinne blant menn

Gå ikke glipp av den kritikerroste forestillingen om Camilla Collett, Norges første feminist og kvinnesaksforkjemper. Camilla kjempet alene om kvinnenes rettigheter på midten av 1800 tallet. Hun sto sterkt i stormen, og hadde en tydelig og viktig stemme, alene blant menn. Camilla var datter av Eidsvollsmannen Nicolay Wergeland, søster til Henrik Wergeland, og med et ulykkelig kjæresteforhold til dikteren Johan Sebastian Welhaven. Da hun endelig traff sin mann Peter Jonas Collett, begynte hun å skrive. Med: Gro Ann Uthaug. Varighet 85 minutter.
Se om forestillingen og praktiske opplysninger her

Kransen og Kronen

En forestilling med tekster av våre nobelprisvinnere i litteratur; Bjørnson, Hamsun og Undset. I forestillingen møter vi de litterære skikkelsene Maria Stuart, Kristin Lavransdatter, Victoria og Fiskerjenten Petra. Fire kvinner preget av sorg, fortvilelse, glede og håp. Kransen bæres både av Victoria og Kristin. Kronen er Maria Stuarts, men Fiskerjenten blir kronet med hell! Monologene er fremført av skuespiller Gro Ann Uthaug og er flettet sammen med vakker fiolinmusikk av Bach fremført av fiolinist Marieke Bettman. Varighet 60 minutter.
Se om forestillingen og praktiske opplysninger her

Kvinnene i maleriet

Forestillingen tar deg med inn i maleriet «Skrivergården» av Signe Scheel fra 1888. Her møter du 3 damer; Camilla, Agatha og Berta. Vakre kostymer, dans og musikk, samt en kort introduksjon om malerinnen Signe Scheel før forestillingen starter. En fornøyelig liten forestilling på 30 minutter som passer godt for den kulturelle spaserstokken, men også som innslag under konferanser, fester eller andre tilstelninger. Med: Tonje Bakken Kvasbø, Mai Elin Løkken og Gro Ann Uthaug.

Vi har flere 30 minutters forestillinger og program å by på, se derfor om forestillingene og praktiske opplysninger her
Andre oppdrag – ønsker du enkeltstående oppdrag, diktfremføringer, foredrag eller et kurs i tekst/formidling? Ta kontakt med Tema Teater. Gro Ann Uthaug har et stort repertoar. Hun kan komme alene, eller med flere.


Pris

Kontakt utøver for pris.

Type:

Litteratur / dikt
Teater

Målgruppe:

Eldre
Ungdom
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Sceneshow
Underholdning til fest
Ungdomsskole / VGS