Kulturproduksjoner


Om kulturutøveren

Kulturproduksjoners drives av Karen Høie og Svein Gundersen. Begge har lang fartstid innen teater og formidling. Kulturproduksjoner lager teater for store og små i et billedrikt scenisk språk – forestillinger som åpner, berører, vekker indignasjon, glede, latter, sorg eller refleksjon. Teatret blander gjerne skuespillerkunst, figur og maskespill, video og musikk. Vi kan også tilby diktprogram, fortelling og folkesang, foredrag, kurs eller workshops tilpasset oppdragsgivers ønsker.

Karen Høie arbeider som skuespiller, forteller, dukkespiller og dramatiker, og har førstelektorkompetanse i teater og drama. Hun elsker å møte publikum, både store og små, med sine forestillinger, fortellinger og sanger.

Svein Gundersen er professor emeritus, regissør og dramatiker, og har tatt opp igjen sitt arbeid som skuespiller. Særlig kjent er han for arbeidet med teater for barn og unge, store visuelle landskapsforestillinger, og sin innsats for å gjøre Wergeland og Kincks dramatikk kjent for et publikum av idag. Han samarbeidet nært med Ingeborg Refling Hagen, og har førstehåndskjennskap til hennes forfatterskap og kulturarbeid.Om aktivitetene som tilbys:

“En forfatter – et århundre” – I 2020 er det 125 år siden forfatteren Ingeborg Refling Hagen ble født, og 100 år siden hennes debut. Forfatterskapet gjenspeiler mange av det forrige århundres sentrale idéstrømninger, og Svein Gundersen vil i dette foredraget gi et bilde av forfatteren og hennes samtid, og komme inn på viktig tematikk i forfatterskapet, tematikk som ikke er mindre aktuell i vår tid.

“PolarIs” – Vi møter Mathilde og Svend som driver en iskremkiosk sammen. Hun er opptatt av nordområdene, og når hun får høre at isen i Arktis smelter, vil hun aksjonere – men han bekymrer seg bare for isen i iskremboksen deres. To forskjellige verdisyn kolliderer, og det tar tid før de igjen kan vende seg til hverandre og finne en felles forståelse.

“Henrik og Vesle-Brunen, Wergeland for de minste” – En forestilling om og av Henrik Wergeland. Formidles med fortelling og enkelt figurspill. (Fra 1. – 4. klasse, voksne vil også ha glede av forestilingen.)

“Åsmund og Maria” – Forestillingen bygger på middelalderballadene Åsmund Frægdegjeva og Agnus Dei, på inntrykk fra ornamentikk og treskurd, eventyret Jomfru Maria som Gudmor, et par bånsuller og gamle bønnevers. I Karens versjon er balladene blitt spennende fortelllinger. (For litt større barn og voksne.)

“Det utrolige er helt sant” – Programmet bygger på H.C.Andersens eventyr. Eventyrene er forsiktig bearbeidet, og rammefortelling skrevet til. Karen forteller om Sneglen og Rosenhekken, vi møter Nissen som bor på loftet til handelsmannen, og får høre om fjæren som ble til fem høns. (Passer for litt større barn og voksne.)

“Når dyrene får munn og mæle” – Karen gir til beste eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger, ispedd vers og småstubbber fra folketradisjonen.

“Rosene i vinterskogen” – Røverkona alias Karen gir til beste historien om rosene som viser seg juleaften. Forestillingen bygger på Selma Lagerlöfs variasjon av “Legenden om julerosene”.

For turnéer kan Kulturproduksjoner tilby sin teaterkonsert-trilogi, laget i samarbeid med musiker og komponist Martine Kraft:
“Fela som sang” – bygger på sigøynereventyr og balkaninspirert klang. To utøvere: Martine Kraft, Karen Høie.
“Inn i Peer Gynts rike” – handler om sagnene om Peer Gynt fra Gudbrandsdalen og har følge av norsk feledåm.
“Svanene over Irland” tar utgangspunkt i irske eventyr og sagn, og her har Martine latt seg inspirere av klangen i den irske folkemusikken. De to siste forestillngene har tre utøvere og en tekniker:  Martine Kraft, Nils Jørgen Nygaard Kraft, Karen Høie og Svein Gundersen.

ANNET
Svein Gundersen kan tilby foredrag innen teaterhistorie, kurs innen dramaturgi, regi, figurteater, eller workshops omkring emner som “Fra ide til forestilling”, “Bruk av rommet” mm.

Karen Høie kan tilby forfatterpresentasjoner, diktlesing, opplesing og fortelling. På repertoiret har hun diktprogram som “Wergelands stemme”, “Hedmarks lyrikere”, forfatterpresentasjoner som “Amalie Skram og Hellemyrsfolket”, “Novellisten Hans E. Knck” og en rekke fortellerforestillinger.


Pris

Kontakt oss for nærmere avtale.

Type:

Foredrag
Litteratur / dikt
Teater

Målgruppe:

Barn
Eldre
Ungdom
Voksne

Passer for:

Barnehage / barneskole
Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Minnestund
Sceneshow
Underholdning til fest
Ungdomsskole / VGS