Geirr Johnson


Om kulturutøveren

Geirr Johnson – Skuespiller og musiker fra Nøtterøy med snart 40 års erfaring som frilanser.

Har har medvirket i utallige forestillinger for bla. a. Thesbiteateret som skuespiller, regissør og tekst­ forfatter. Geirr har samarbeidet en årrekke med bl.a. Odd Børretzen og Lars Martin Myhre, og hatt flere prosjekter for Festspillene i Vestfold. Geirr driver GJEVS teaterproduksjon som består av Geirr Johnson – kunstnerisk ansvarlig og utøvende sanger/skuespiller og forfatter.

Vi lager enaktere og monologforestillinger som kan tilpasses ulike arenaer – teater, cafescener og kulturhus.Om aktivitetene som tilbys:

Teaterforestillingen DEN SISTE POLFARER! – en oppdagelsesreise i blankt og brunt.

Det er ikke Fritjof Nansen eller Roald Amundsen du får møte her. Men en annen type polfarer – en oppdagelsesreisende i blankt og brunt, som han selv kaller seg – en sjømann på ventehyre. For ham er nærmeste pol rett rundt hjørnet.

Den siste Polfarer er en musikalsk «trageidie-humoristisk» og folkelig monologforestilling om en av byens løse fugler. En du finner i alle byer og tettsteder, og som lever sitt liv helt utenfor normen. Men er vi egentlig så forskjellige når det kommer til stykket?

Forestillingen spilles med en skuespiller og en kontrabassist, og kan lett tilpasses de fleste scener, store og små. Den krever lite plass, har minimal rigg og enkel teknikk. Tematisk passer forestillingen for de fleste med livserfaring, dvs eldre og yngre i alle aldre!

I ca 60 minutter presenterer Geirr Johnson Den Siste Polfarer med humor og glimt i øyet.

Forestillingen hadde premiére vinteren 2019 på Papirhuset teater i Tønsberg med terningkast 5 i tb.no. Forøvrig ble den innkjøpt av Vinterlysfestivalen og spilte for fulle hus i Mo i Rana og på Nordlyst-vinterfest på Andøya i 2020. Sommeren 2021 gjestet vi Festspillene Helgeland og Selvær, samt Museumshaven i Tvedestrand, og den er kjøpt inn av Ibsenhuset i Skien.

Vi har lang erfaring som arrangører og kan derfor også stille med teknisk utstyr som lyd/lys ved behov. Og vi er åpne for flere løsninger.

Ta gjerne kontakt dersom dere skulle fatte interesse for dette. I felleskap kan vi finne rammer for en hyggelig og underholdende aften for publikum.

 

Et dikt om livet

En forestilling om mennesket, mytene og kunstneren Edvard Munch, hvor temaene kjærlighet, angst og død er sentrale elementer. Publikum blir kjent med Munchs betraktninger på egen oppvekst og hva som formet han til å bli den han ble. Billedserien – Livsfrisen – regnes av han selv som hovedverket i hans kunstneriske virke og inneholder malerier og grafikk med dypt personlige og utrykksmettede motiver. Sommernatts drøm, Kyss, Vampyr, Madonna, Melankoli og Skrik, Kvinne i tre stadier og Livets dans berører temaer som preget Munch på forskjellige vis. Gjennom betraktninger og tilbakeblikk på sitt eget liv tas publikum med inn i historien bakenfor motivene og nærmere mennesket Munch. Skuespiller Geirr Johnson presenterer Edvard Munch gjennom ord hentet fra hans egne dagboknotater.

Forestillingens varighet: Ca 45 minutter.


Pris

Kontakt utøver for pris

Type:

Musikk / Sang
Teater

Målgruppe:

Eldre
Voksne

Passer for:

Institusjoner
Sceneshow