Per Vollestad


Om kulturutøveren

Per Vollestad er sanger og forfatter, og var den første med doktorgrad fra Norges Musikkhøgskole. Han har sunget på en rekke opera- og konsertscener i Europa, USA, Japan og Russland, og har spilt inn over 30 CD-er, blant annet flere med illegale sanger fra den annen verdenskrig. Høsten 2020 kom hans siste bok ut, LIVET PÅ GRINI, utgitt på Kagge forlag. Han har også skrevet en underholdene bok om norsk reklamesangs gullalder, mellomkrigstiden. Er med i trioen GUTTA PÅ SKAUEN.

www.vollestad.comOm aktivitetene som tilbys:

LIVET PÅ GRINI – SANGER FRA GRINI – Et musikalsk foredrag

For første gang er historien om Grini, og alt som skjedde der før, under og etter annen verdenskrig samlet mellom to permer.

I løpet av de fire årene Polizeihäftlingslager Grini eksisterte var nærmere 20 000 fanger innom leiren. Matmangel, frykt for mishandling, tortur, henrettelser og tysklandsdeportasjon hang over fangene til enhver tid. Det var alltid noen som led, og som fryktet for eget eller andres liv. Langt flere enn de 786 personene som mistet livet under, eller i forlengelsen av, oppholdet der. Samtidig er vennskapet fangene imellom, oppofrelsen, oppfinnsomheten, humoren, og troen på tyskernes snarlige nederlag også en viktig del av historien om Grini fangeleir.

Om Livet på Grini:
«Nyskrevet Grini-historie for nye generasjoner – en innertier»
«Utrolig interessant og på høy tid!» (bokstaver.no)

Om Sanger fra Grini:
«Et viktig bidrag til vår okkupasjonshistorie … jeg kan huske jeg som guttunge var imponert over Otto Nielsen ironiske «Det har vi» Nå er jeg enda mer imponert.» (Vårt Land)


Pris

Jeg benytter NFFO og CREO sine takster for foredrag/konserter

Type:

Foredrag
Musikk / Sang

Målgruppe:

Eldre
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Underholdning til fest