Even Saugstad


Om kulturutøveren

Even Saugstad (f. 1960) har laget en rekke bøker innen temaet lokalhistorie og Oslomarka/friluftsliv. Nyeste bok er «Byoriginaler og personligheter i Oslo» (2019). Han har tidligere jobbet i grafisk bransje, drevet med informasjon og vært vertskap på Sandbakken markastue. Nå fyller han kalenderen og lommeboka ved hjelp av foredrag, forfatterskap og frilansvirksomhet.Om aktivitetene som tilbys:

Foredraget om byoriginaler i Oslo er mitt mest populære foredrag. Her får tilhørerne stifte bekjentskap med Luse-Frantz, Sving-Deg, advokat Hermansen, El Jucan og mange flere. Foruten bilder, er foredraget krydret med filmsnutter og musikkinnslag.
Ellers prøver jeg å skremme folk i foredraget Mystikk og overtro i Oslomarka hvor jeg presenterer sagn og historier om huldra, nissen, troll og tusser i skogsområdene rundt hovedstaden.
Andre aktuelle temaer er Østmarka fra da til nå (historiske glimt inn i dette flotte turområdet), Folk og røvere i Østmarka/Oslomarka (om eneboere og andre som har markert seg i sitt forhold til Marka) og Heftye spor i Oslo (om forretningsmannen Thomas Heftye som for 150 år siden var en meget markant skikkelse i hovedstaden). Alle temaene har bildefølge med historiske og nye fotografier.
Jeg skreddersyr gjerne foredragene ut fra tilhørergruppas interesser og geografiske utgangspunkt. Foredragene varer mellom 45 og 60 minutter eller etter ønske. Jeg arrangerer også guidede turer i Østmarka. De siste 15 årene har jeg holdt en rekke foredrag for historielag, eldresentre, institusjoner, bibliotek og pensjonistforeninger i Oslo og Akershus.
Mer info på www.markaguiden.no


Pris

Pris etter avtale. Ta kontakt!

Type:

Foredrag

Målgruppe:

Eldre
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner