Igor Dunderovic


Om kulturutøveren

Igor Dunderovic er utdannet M.Sc. i Produksjon og Produktutvikling fra NTNU. Han har skrevet og produsert teater for barn og voksne og er selv utøvende artist og humorist. Igor har spilt klassisk gitar siden 1987 og har komponert og utgitt musikk til teater, visesang og lettere politiske ytringer om integrering og norsk kulturOm aktivitetene som tilbys:

“Bli nårsk på 1,2,3!”

Humoristisk enmannshow om integrering, asylmottak, identitet, utlendinger og nordmenn. Stand-up med gitar. Har materiale til flere timer på scenen, men anbefaler 2-3 korte bolker på 10/15 minutter. Passer godt til innslag mellom diverse foredrag, og tilpasses lett alle målgrupper.

“På feil side av låven”

Musikalskhumoristisk foredrag om Norge, identitet, politikk og kunnskap, med den konklusjonen om at «Det står egentlig veldig bra til her i Norge. La oss være glad for det.» I Norge finnes det mange låver. De fleste er gamle og utdaterte. Opprinnelig ble de laget for å beskytte kyr og sau mot uvær. I dag brukes de mest til å lagre skrot og gjemme bort søppel som man ikke vil se noe av. Noen låver er hyggelige, og noen er skumle.

Dette er historien om den store, gamle landslåven fra 1274 som ble laget av Magnus Lagabøtte. Selv om det er en kjent sak at Magnus lagde bøtter, så har ettermælen fokusert mest på hans utbedring av låver på den tid. Faktisk var landslåven fra 1274 den første av sitt slag i Norden, og Norge ble det andre landet i Europa, etter Kastilla, med en så stor og fin låve. Senere lagde Magnus bylåven, kirkelåven, samt mange andre låver, og ryddet i det offentlige territorium og frie områder.

Historien blir fortalt av en liten gutt som heter Igor, og som har bodd i Norge lenge nok. En stund har han bodd på feil side av låven, og har venner som bor der. Han besøker dem av og til, så kommer han tilbake til den fine siden og forteller om hvordan det står til der borte. Han forteller at låven på den andre siden har veldig mange gråsoner. Det er sprekker i låven. Man må hele tiden passe seg for å bli tatt av en diger mekanisk arm som stikker ut av låven, kjent som «låvens lange arm», som er styrt av Nissen som sitter på låven og plager folk under seg, og prøver å sette folk i bås. Nissen er ikke kul.


Pris

Kontakt utøver for pris

Type:

Musikk / Sang
Stand-up
Teater

Målgruppe:

Eldre
Ungdom
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Sceneshow
Underholdning til fest
Ungdomsskole / VGS