Musikkgalleriet


Om kulturutøveren

Musikkgalleriet er en duo bestående av sopran Marilyn Almeida og pianist Siril Valberg, begge utdannet klassiske musikere med mastergrad fra henholdsvis Barratt-Due Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole. De er et av få profesjonelle ensembler i Norge som tilbyr konserter med kombinasjonen billedkunst og musikk og spiller omtrent 50 konserter i året med hovedvekt på seniorer som målgruppe. Vi har over mange år spilt mye gjennom Den kulturelle spaserstokken, på seniorsentre og på andre arenaer for eldre i tillegg til konserter på ulike galleri og kulturhus.

 

Vi brenner for å skape nære, gode kulturopplevelser av høy kvalitet og får svært gode tilbakemeldinger på vårt konsept med kunst og musikk. Vårt mål er at musikken og kunsten skal være med på å forsterke hverandre og på den måten skape et mer helhetlig uttrykk. Våre programmer passer for alle uavhengig av bakgrunn, vi presenterer alt på en lettfattelig måte med morsomme historier og fakta rundt komponistene og kunstnerene.

 

Se mer om oss:

https://www.facebook.com/Musikkgalleriet

https://musikkgalleriet.no/

youtube: 

https://www.youtube.com/channel/UCI0RnSXwFRXF8vP2jnrKVSAOm aktivitetene som tilbys:

Musikkgalleriet tilbyr konserter der sang og musikk forenes med malerier gjennom levende formidling. Vi har noen faste program vi tilbyr, men har også anledning til å sette sammen nye program ved forespørsel. Våre programmer er ca. 40-45 minutter, men kan også gjøres kortere eller lengre ved avtale.

Vi tilbyr følgende programmer:

 

EN NATT I PARIS

 

La oss forestille oss at vi sitter ute i Frankrike, sitter ute på kafé en varm deilig sommerkveld. Det er varmt i luften, vi går i behagelige klær og nipper til et glass rødvin. Hva er vel mer fransk enn nettopp «Edith Piaf»? 

 

Slik åpner konsertforestillingen «En natt i Paris» hvor vi inviterer publikum med på en reise i fantasien, ned til herlige Frankrike. Publikum vil få høre populære sanger udødeliggjort av Edith Piaf, pianostykker fra filmen «Amelie fra Montmartre», kjenningsmelodien fra «Allo, Allo», typiske kafésanger fra 1900-tallet og klassiske stykker av Debussy og Fauré. Parallelt med dette vil vi presentere malerier som «Kaféterrasse om natten» av Van Gogh og malerier av Claude Monet.

 

STEMMER FRA NORD

 

Bli med oss nordover, til midnattssolens rike! Nord-Norge har fostret en rekke mer eller mindre kjente komponister og malere gjennom tidene, i «Stemmer fra nord» får publikum bli bedre kjent med kjent og ukjent musikk og kunst av nordnorske komponister og malere. 6 storslåtte landskapsmalerier settes opp i et lite galleri rundt utøverne som forteller morsomme historier og interessant fakta om bildene og kunstnerne bak. Maleriene er malt av Lofotmalerne Otto Sinding og Adelsteen Normann i tillegg til svenske Anna Boberg og Edvar Valberg. Til bildene framføres blant annet «Sommerfuggel i vinterland» av Halvdan Sivertsen, «Velkommen i hus» av Ola Bremnes, «Barndomsminne fra Nordland» av Adolf Thomsen og «Solefaldssang» av Ole Olsen i tillegg til musikk av David Monrad Johansen, Fridthjov Anderssen og Pauline Hall.

 

KVINNELIGE KUNSTNERE

 

Vi hyller norske kvinnelige kunstnere gjennom musikk, malerier og levende formidling! 

Publikum får se malerier av Mathilde Dietrichson, Kitty Kielland, Sofie Werenskiold og Harriet Backer og høre musikk av Emma Dahl, Anne-Marie Ørbeck, Agathe Banker Grøndahl, Signe Lund og Pauline Hall. Samtlige malere og komponister levde rundt århundreskiftet og representerer 150 år med kvinnelig musikk- og kunsthistorie. Programmet består av utvalgte romanser og klaverstykker som passer til de utvalgt maleriene.


Pris

Vi benytter Creo sine takster for enkeltkonserter eller hele formidlingsdager.

Type:

Musikk / Sang

Målgruppe:

Eldre
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner