Musikkgalleriet


Om kulturutøveren

Musikkgalleriet er en duo bestående av sopran Marilyn Almeida og pianist Siril Valberg som har spesialisert seg på seniorkonserter som kombinerer kunst og musikk. Vi har begge mastergrader fra Norges Musikkhøgskole og har samarbeidet tett siden studietiden. Våre programmer består av kjente arier og sanger som vi gjennom levende formidling fletter sammen med maleriene vi viser fram, på den måten ønsker vi at musikken og kunsten kan være med på å forsterke hverandre og skape et mer helhetlig uttrykk.

De siste årene har Musikkgalleriet turnert rundt på Østlandet med seniorkonserter i bl.a Oslo, Asker, Bærum, Ringerike, Sør-Aurdal, Lørenskog og Aurskog- Høland. Vi har turnért med ulike programmer som «Det levende musikkgalleri», «En natt i Paris», «Haugtussa» og «Nasjonalromantikk gjennom toner, ord og bilder». Høsten 2021 spilte vi 21 konserter i regi av Den kulturelle spaserstokken i Asker med programmet «Det levende musikkgalleriet». Vi har i tillegg gitt konserter ved Nasjonalgalleriet i Oslo og Galleri Skredsvig i Eggedal.

Link til video med programmet «Det levende Musikkgalleri» som tar publikum med på en reise gjennom en kveld – en natt – og en morgen: https://youtu.be/dW479fgE28Y

Link til video med programmet «Stemmer fra Nord»: https://youtu.be/9pTX7JIojW8Om aktivitetene som tilbys:

Musikkgalleriet tilbyr konserter der sang og musikk forenes med malerier gjennom levende formidling. Vårt konsept egner seg bl.a godt til arenaer som gallerier, kulturhus og på seniorsentre og institusjoner. Vi har de siste årene reist mye rundt på Østlandet med konserter gjennom Den kulturelle spaserstokken i flere kommuner samt enkeltstående konserter på seniorsentre.  På disse konsertene har vi et program på 30-40 minutter som formidles på en lett og underholdende måte samtidig som den musikalske kvaliteten er høy. 

Vi har også holdt flere galleri-konserter, bl.a på Galleri Skredsvig i Eggedal og Sjøholmen i Bærum, hvor programmet skreddersys den aktuelle utstillingen i galleriet. I tillegg kan vi bookes inn til kulturhus og andre konsertarenaer som egner seg for akustisk musikk.

Sesongen 2022/2023 tilbyr vi hovedsaklig to ulike programmer: “En natt i Paris” og “Stemmer fra Nord”. Begge program finnes i kortere(30-40 minutter) og lengre(60 minutter) versjon, slik at de enkelt passer inn på ulike konsertarenaer.

“En natt i Paris” er en musikalsk reise til Frankrike gjennom ord, toner og malerier.

La oss forestille oss at vi sitter ute i Frankrike, sitter ute på kafé en varm deilig sommerkveld. Det er varmt i luften, vi går i behagelige klær og nipper til et glass rødvin. Hva er vel mer fransk enn nettopp «Edith Piaf»?

Slik kan en konsert med Musikkgalleriet begynne. Vi inviterer publikum med på en reise i fantasien, ned til fantastiske Frankrike. Der forestiller vi oss at vi sitter sammen på kafé og undrer oss over livet, samtidig som publikum får høre kjente, franske musikalske skatter kombinert med at de ser nydelige malerier med franske motiv. Publikum vil få høre populære sanger udødeliggjort av Edith Piaf, pianostykker fra filmen «Amelie fra Montmartre», kjenningsmelodien fra «Allo, Allo», typiske kafésanger fra 1900-tallet og klassiske stykker av Debussy og Fauré. Parallelt med dette vil vi presentere malerier som «Kaféterrasse om natten» av Van Gogh og malerier av Claude Monet.

“Stemmer fra Nord” er en hyllest til Nordnorsk kulturarv gjennom musikk, malerier og levende formidling. Vi inviterer publikum med på en reise inn i en nordnorsk musikalsk verden rik på stemninger, naturlyrikk og landskapsskildringer mens vi parallelt presenterer flotte malerier av nordnorske kunstnere – alt bundet sammen gjennom spennende historier og levende formidling. Ved å kombinere musikk og kunst til ett felles uttrykk har vi et håp om å skape en mer helhetlig, sammensatt og bredere opplevelse for publikum.

Nord-Norge har fostret en rekke mer eller mindre kjente komponister gjennom tidene, noen av disse er etablerte navn i det klassiske musikklivet i dag, mens andre har blitt litt glemt. Programmet vårt er satt sammen av klassisk og mer folkelig musikk av komponister med sterk tilknytning til Nord-Norge. Eksempler på sanger og romanser vi har med i programmet er «Sylvelin» av Christian Sinding, «Det är vackrast” av Ketil Vea, «I Vaagelidann» av David Monrad Johansen, «Hugen min» av Johan Kvandal, «Barndomsminne fra Nordland» av Adolf Thomsen og sommerfuggel i vinterland av Halvdan Sivertsen.


Pris

Vi forholder oss til Creos minstesatser, det vil si 5015,- per musiker for konsert, eventuelt 5051 ,- som er dagssatsen for en formidlingsdag med inntil 3 konserter på en dag(passer for f.eks skolekonserter og institusjonskonserter, konsertlengde 30-40 minutter)

Type:

Musikk / Sang

Målgruppe:

Eldre
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner