Dúchas


Om kulturutøveren

Dúchas er en relativt nystartet duo bestående av musiker Brendan Monaghan og danser og musiker Cecilie Stensrud. Deres samarbeid startet sommeren 2020 med bandet Muintir, som debuterte samme år med konserter på Dubliner Folk Pub. Dúchas spiller i 2021 og 2022 en serie konserter i den Kulturelle Spaserstokken i Oslo.

Brendan kommer fra Banbridge i Nord-Irland og har jobbet som utøvende folkemusiker siden 1991. Han er en multiinstrumentalist spesialisert på irske fløyter og sekkepipe. Brendan har turnert ekstensivt i USA, Canada og store deler av Europa, blant annet med showet Celtic Thunder. Gjennom et langvarig samarbeid med Phil Coulter, har Brendan opptrådt på steder som Carnegie Hall, Boston Symphony Hall, Radio City NY, Lincoln Centre NY og i Det hvite hus for president Clinton i 1998. Han har også fått anledning til å spille med artister som Justin Hayward, John Prine, Emmylou Harris, Elvis Costello, Steve Harley og Nanci Griffith.

Brendan har nå etablert seg i Norge, hvor han underviser i irsk musikk til tillegg til å opptre med bl.a. Muintir og Dúchas.

Cecilie startet i 2008 først med moderne irsk dans, og har derifra utviklet sin interesse for irsk folkemusikk og mer tradisjonelle dansestiler. Hun er for tiden den eneste i Norge som underviser i irsk ‘sean nos’ eller ‘old style’ dans. Cecilie er med i dansekompaniet «Sound Irish Dance Company» og underviser ved skolen «Sound Irish Dance Factory». Hun spiller også fele, piano og gitar, i tillegg til å synge. Fra tidligere har hun en doktorgrad om norsk operahistorie fra NTNU, og har studert teater og klassisk sang ved konservatoriet i Dijon i Frankrike.Om aktivitetene som tilbys:

An Ceol ag Damhsa – Den dansende musikken

En musikalsk fortelling om irsk folkemusikk og -dans

‘An Ceol ag Damhsa’ (ann kjoll eg daosa) betyr ‘den dansende musikken’, og i denne forestillingen utforsker vi de tette båndene mellom den irske dansen, sangen og instrumentalmusikken, og gir publikum et innblikk i det som er og har vært en så viktig del av irsk kultur.

Irsk instrumentalmusikk var opprinnelig dansemusikk, noe som i høy grad har vært med på å forme den. Ved å fortelle om og fremføre musikken og dansen, synliggjør vi disse tette båndene. Irsk musikk og dans har blitt verdenskjent gjennom grupper som The Dubliners og The Chieftans, og show som Riverdance. Det er mindre kjent hvordan både musikken og dansen ofte ble fremført i folks kjøkken, og etter hvert på den lokale puben. I An Ceol ag Damhsa viser vi frem både den nye og gamle stilen – irsk musikk som den er på scenen og som den, den dag i dag, fremføres i alle deler av livet: til fest på samfunnshuset, hjemme på kjøkkenet, i et bryllup eller et gravøl.


Der lokalet tillater det, inviterer vi publikum med på en tradisjonell irsk ringdans.


Kontakt for å bestille

ceciliemsten@gmail.com +4790707472 http://

Pris

Kr 5000

Type:

Musikk / Sang

Målgruppe:

Eldre
Ungdom
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner
Minnestund
Sceneshow
Underholdning til fest