Forteller Marianne Stenerud


Om kulturutøveren

Marianne Stenerud er muntlig fortellerkunstner på heltid, og har skapt mangfoldige forestillinger og prosjekter gjennom de siste 17 årene. Barn og unge er hennes hovedsatsing gjennom kunsten. Utgangspunktet for forestillingene er ofte eventyr og myter som hun vrir, vrenger, finner nye uttrykksmåter og veier inn i, og på denne måten gjør aktuell for samtiden.

Sagt om noen av hennes forestillinger: 

«En vakker forestilling med enkle virkemidler som traff barnegruppen vår. Barna frydet seg, lo og fulgte spent med ettersom fortellingen utviklet seg. Til og med de aller minste barna ble «fanget» i det som skjedde på scenen». Grete Lill Johnsen, avdelingsleder, Våland-barnehagene avdeling Våland og Vålandshaugen

“En poetisk fortelling som får hjertene til å vibrere, forsterket av mystiske og fortryllende lyder fra jordens dype indre. En herlig og fantasifull reise, et øyeblikk av magisk intimitet å dele med sine nærmeste! Cedric Beguin – Ansvarlig for Barnelørdag i Bergen

Marianne opptrer mye på Vestlandet, men kan med glede også reise til andre deler av landet. På vestlandet forteller hun på ulike kulturarenaer som for eksempel Stavanger Konserthus, Rogaland Teater, Sølvberget Kulturhus, Tou Scene, Sandnes Kulturhus og Haugesund Teater. Marianne turnerer også jevnlig med Den Kulturelle Skolesekken og Den Kulturelle Bæremeisen. Prosjektene hennes er støttet av blant andre Kulturrådet, Nasjonalbiblioteket og Norsk forfattersentrum. Dette året har hun også fått kunstnerstipend fra både Rogaland Fylkeskommune og Stavanger kommune.Om aktivitetene som tilbys:

Den fantastiske hagen

En vakker og fantasifull forestilling for barn med eventyr om blomster, planter og de små skapningene som lever i hagene våre.

Forestillingen har hentet inspirasjon fra naturlivet i hagene våre, og fra gamle eventyr og myter om frø, vekster og insekter. Det finnes en stor rikdom av fascinerende, fantasifulle og spennende slike historier fra ulike kulturer og ulike land. Jeg har funnet noen av de beste og lar fakta og fantasi gå hånd i hånd og har skapt en håpefull, inspirerende og leken forestilling.

Selv en ørliten hage kan inneholde mange hundre arter av insekter, små pattedyr og planter. Forestillingen er en liten hyllest til blomstene, plantene og de små skapningene som lever i hagene våre.

Forestillingen er utviklet gjennom sommeren 2021 med støtte av kulturavdelingen i Stavanger kommune.

Målgruppe: fra 3 – 6 år.

Varighet: 35 minutter.


Kontakt for å bestille

mariannestenerud@gmail.com 98442280 http://

Pris

Ta kontakt med kunstner vedrørende pris

 

Type:

Annet
Litteratur / dikt
Teater

Målgruppe:

Barn

Passer for:

Barnehage / barneskole
Sceneshow