Taffelpikene


Om kulturutøveren

Taffelpikene er en veletablert treblåstrio som tilbyr konserter og underholdning. De siste årene har trioen spilt konserter gjennom Den kulturelle spaserstokken i Fredrikstad og Røyken kommune, Kulturoasen i Drammen kommune, Folkeakademiet i Sørum og gjennom tildeling av trivselstilskudd i Oslo Kommune. De har spilt Pingvinene i Oslo, Porsgrunn og Spydeberg kommune, og Rottefangeren fra Hameln på Middelalderuka i Numedal og på turné i Nordland og Troms.

Fløyte, klarinett og fagott har hver sin unike klang og særegne karakter. Det spesielle med en treblåstrio er at kombinasjonen av disse instrumentene gir et variert, varmt og fargerikt lydbilde.

Trioens medlemmer er alle utdannet klassiske musikere, men har i tillegg til lang erfaring på den klassiske scenen, også mye erfaring med rytmisk musikk. Alle musikerne frilanser i andre profesjonelle ensembler og orkestre i tillegg til å jobbe i Taffelpikene, som blant annet Nationaltheatret, Kringkastingsorkesteret, Forsvarskorpsene og Det Norske Blåseensemble.

Taffelpikene holder i dag til i Oslo, men tar også oppdrag i resten av landet. En treblåstrio er et lite og fleksibelt ensemble, som ikke behøver stor plass, og som enkelt kan tilpasses lokalet som brukes.Om aktivitetene som tilbys:

Lyden av Høst

Konsert som hedrer naturens flotte fargespill og duften av frisk høstluft. Mellom musikkstykkene leses det høstdikt av kjente diktere som Inger Hagerup og Jan Erik Vold.

Lyden av høst
Aldri er sinnet så åpent som slike høstklare dager,
når luften smaker både av blomster og kjølig jern,
og noe svever forbi deg, et minne du ikke husker,
en drøm, som bestandig er like udrømt og like fjern.
Inger Hagerup

Taffelpikene spiller blant annet musikk fra Grieg sine Lyriske stykker og utdrag fra Tsjaikovskys og Vivaldis Årstidene. Publikum får også høre vår versjon av jazzlåten Autumn Leaves og visen Spelldåsen av Alf Prøysen.

Varighet: ca 40 min (kan tilpasses kundens behov)

Medvirkende:

Lynetta Taylor Hansen, fløyte og blokkfløyte
Sarah Nordal Strand, klarinett
Ingrid Åhlander Bennett, fagott

Te for tre

En sprudlende konsert som tar publikum med inn i musikklivet på starten av 1900-tallet – jazzens og swingdansens storhetstid. Taffelpikene spiller kjente låter som Tea for Two, Summertime og Ain´t Misbehavin. Det er en konsert som vil få frem dansefoten hos de fleste! På denne tiden ble også mange komponister av klassisk kunstmusikk inspirert av de fengende rytmene og de friske harmoniseringene som populærmusikken brakte med seg. I løpet av konserten spilles utdrag fra Shostakovich sin Jazz Suite Nr. 2 og hans orkestrering av låta Tea for Two.

Varighet: ca 40 min (kan tilpasses kundens behov)

Medvirkende:

Lynetta Taylor Hansen, fløyte og blokkfløyte
Sarah Nordal Strand, klarinett
Ingrid Åhlander Bennett, fagott

 

Nordisk lyrikk

Konsert som viser frem noe av det beste av nordisk musikk og nordisk poesi. Musikk av de store nordiske komponistene Edvard Grieg (NO), Carl Nielsen (DK), Wilhelm Peterson-Berger (SE) og Jean Sibelius (FIN) blir presentert gjennom poesi av nordiske diktere. I tillegg blir publikum presentert for nordiske visesanger og den mer folkenære poesien som den sjangeren er kjent for.?

Varighet: ca 40 min (kan tilpasses kundens behov)

Medvirkende:

Lynetta Taylor Hansen, fløyte og blokkfløyte
Sarah Nordal Strand, klarinett
Ingrid Åhlander Bennett, fagott

 

Rottefangeren fra Hameln

Taffelpikene fremfører den klassiske historien om rottefangeren og hans magiske fløytespill. Dette er en musikalsk forestilling for treblåstrio skrevet av Mike Curtis. Forestillingen hadde premiere 26. august 2016 på Dåsettunet under festivalen Middelalderuka i Numedal.

Rottefangeren fra Hameln er en forestilling basert på legenden om rottefangeren som lokket med seg alle barna vekk fra byen de bodde i og opp i fjellene. Han spilte vakre melodier på fløyte og var egentlig leid inn for å kvitte seg med rottene som var en stor plage i landsbyen. Fortellingen er satt i middelalderen, i år 1284. Byen nøt stor velstand og innbyggerne koste seg med god mat og drikke. Men det var en ting de glemte. Nemlig å oppdra barna sine…

Varighet: 30 minutter.

Medvirkende:

Lynetta Taylor Hansen, fløyte og blokkfløyte
Sarah Nordal Strand, klarinett
Ingrid Åhlander Bennett, fagott

 

Jul med Taffelpikene

Taffelpikene inviterer på glødende julefest med dansende sukkerfeer, reinsdyr og tusen julelys! Fra Tsjaikovskijs Nøtteknekker-suite til amerikansk julejazz blir det en konsert som skaper god stemning. Vi akkompagnerer publikum i allsang av tradisjonelle juleklassikere som Deilig er jorden og Glade jul.

Og stuedøren lukkes opp:
Der står det, tendt fra rot til topp,
det glitrer og det brenner!
Det lukter lys, og harpikslukt,
og der er epler, allslags frukt
og snilde kakemenner!
(Arnulf Øverland)

Medvirkende: Lynetta Taylor Hansen, fløyte
Sarah Nordal Strand, klarinett
Ingrid Åhlander Bennett, fagott

 

Pingvinene

Gjennom fortellerstemmen, Taffelpikenes musikk og barnas egen medvirkning tas vi med på en spennende tur med Pingvinekspressen! Taffelpikene presenterer den humoristiske historien om de tre pingvinene Gamle Tante Humbolt, Gulltopp og Lille Macaroni. Pingvinene er lei av at verden er kald og hvit, og drømmer seg bort til varmere strøk. Som om universet har hørt deres drømmer kommer det plutselig et tog, Pingvinekspressen, som tar dem med på eventyr. Gamle Tante Humbolt er rett og slett litt sliten etter mange år på baken. Gulltopp er en smule sjenert og lettere nevrotisk, mens Lille Macaroni er et fyrverkeri av en pingvin. Dette byr på noen artige hendelser underveis.

Pingviner pa° tur er utarbeided fra en historie skrevet av David Sebastian Aasen Solli. Forestillingen er beregnet pa° elever i sma°skolen, 1. til 4. klasse. De tre pingvinene er basert på ekte pingvinraser og deres karaktertrekk.

Varighet: 30 minutter.

Medvirkende: Sebastian Aasen Solli, forteller
Lynetta Taylor Hansen, fløyte
Sarah Nordal Strand, klarinett
Ingrid Åhlander Bennett, fagott


Pris

Ta kontakt for pris.

Type:

Musikk / Sang

Målgruppe:

Barn
Eldre
Voksne

Passer for:

Barnehage / barneskole
Sceneshow
Underholdning til fest
Ungdomsskole / VGS