Kjell Bjørka


Om kulturutøveren

Kjell Bjørka har utdannelse og praksis som agronom, prest, lærer, familieterapeut, pp-rådgiver og forsker ved universitet i England og Australia. Han har hatt mange lysbildekåserier for Folkeakademiet, Senioruniversitetet, Lions, Rotary, historielag, skoler og pensjonistforeninger. Han har utgitt tre fagbøker og to romaner.Om aktivitetene som tilbys:

Kjell Bjørka holder foredrag om:

“Syria – fra Abraham til Saladin”

Lysbildekåseri der vi følger i fotsporene til Abraham, Paulus, korsfarerne og Saladin. Vakre bilder fra Syria tatt kort før Borgerkrigen. Vi får se uerstattelige historiske bygninger som nå er lagt i grus av IS: Fra den flere tusen år gamle oldtidsbyen Palmyra, Aleppo og andre steder i Syria. Dessuten møte med mennesker som snakker Jesu språk, arameisk. Bl.a. får vi høre Fadervår på Jesu eget språk.

“Myanmar – Aung San Suu Kyes rike”

Mennesker, kultur og natur i et av de mest eksotiske og fremmedartede land i Asia. En reise i Burma/Myanmar høsten 2012 ga mange sterke og rike opplevelser. Bjørka presenterer disse inntrykkene fra dagens Myanmar i bilder, film, ord og toner.

“Iran i går, i dag og i morgen”

Et møte med kultur og mennesker i Iran. Samtaler med personer i prestestyret og opposisjon som ga ny innsikt. Hvor føres Iran av dagens styre og opposisjon? Foredraget følges av bilder Kjell Bjørka tok på en reise rundt i Iran – et land lukket for presse og media fra vår del av verden. En reise som ga sterke opplevelser og inntrykk.

“Setring på gammelt vis”

Multimediaprorgam med lysbilder, video og musikk om seterdrift slik det foregikk når alt skulle produseres uten strøm og innlagt vann. Illustrert av bilder og video forklares fremsitlling av gulost, brunost og smør. Vi får innblikk i slitsom arbeid og idyll. Bildene, video og lyd er tatt opp på Østensetra i Buskerud i år der drifta var på gammelt vis.

“Våre vakre stavkirker”

En stemningsfull reise til alle våre stavkirker, presentert gjennom bilder, video og musikk. Kjell Bjørka formidler en opplevelse av skjønnhet og levende historie, alt rammet inn av vakre omgivelser.

“Kina – mulighetenes rike”

Blir Kina fremtidens ledende supermakt? Vil Kinas innflytelse i vårt land øke dramatisk? Et effektivt et-parti systemet ledet av Xi Jinping gir større resultat enn et ineffektivt demokrati ledet av Donald Trump. Med slike tanker i hodet viser Kjell Bjørka et vakkert program av bilder og video fra sin reise på kryss og tvers i Kina og Hong Kong. Vi får møte kulturen, menneskene og den vakre naturen med refleksjoner over de politiske og samfunnsmessige utfordringer i dette enorme riket.

“Finnmarks kyst – kulturell smeltedigel”

Et herlig møte med natur og kultur langs kysten av Finnmark – en kulturell smeltedigel med bl.a. kvenske, finske, samiske og russiske minoriteter. Bilder og video med musikk. Kjell Bjørka kommenterer på sin rolige måte. Vi får oppleve naturen i storm og stille solskinns-vær, vinter og sommer. Også interessante blikk inn på noe av hva kystens museer tilbyr.

Kjell Bjørka tilbyr også en rekke med andre foredrag, ta kontakt dersom dette er av interesse. Noen eksempler: “Fra steinalder til vikingtid”, “Hurtigruta”, Peru – tilbake til røttene, “Island – sagaøya i vest”, “Svalbard – planteliv og dyr”, “Greskortodoks påske”


Kontakt for å bestille

kjell.bjorka@online.no 97537217

Pris

Pris: 2000,- pr. foredrag, i tillegg til kjøring/reise

Type:

Annet
Foredrag

Målgruppe:

Eldre
Ungdom
Voksne

Passer for:

Faginnhold til konferanse
Institusjoner